Sånn får du bil uten egenkapital

Å kjøpe bil kan fort bli dyrt, og det er spesielt vanskelig om du ikke har spart opp penger på forhånd. Heldigvis finnes det løsninger! Hvordan får du bil uten egenkapital?

Ikke alle har behov for en bil i livet sitt. Livet er riktignok som alle vet i konstant forandring. Plutselig endrer behov seg. En dag skulle du gjerne hatt bil allikevel. Hva gjør du om du ikke har spart opp pengene?

Del på kostnadene

Kjenner du noen andre som trenger bil? En venn eller en nabo? Da kan det være at de vil dele kostnadene med deg. Denne løsningen kan fungere fint for deg som egentlig ikke bruker bil så ofte.

Her vil du ikke bli kvitt problemet med egenkapital fullstendig, men du kan i alle fall dele kostnadene på to – litt avhengig av hvilken løsning dere finner. Kanskje én part står for utgiftene ved kjøpet, og den andre påtar seg løpende kostnader den første perioden?

Nabobil

Med Nabobil får du ikke akkurat kjøpt bil uten egenkapital, men du får i hvert fall tilgang på bil. Denne tjenesten lar vanlige folk leie ut bilen sin til andre. Nabobil er enkelt og billig. Perfekt for deg som trenger en bil en sjelden gang, men som ellers reiser kollektivt, på sykkel eller til fots.

Nabobil egner seg kanskje aller best for deg som bor i en litt større by. Her vil kollektivtilbudet i mange tilfeller både være raskere og mer praktisk enn en bil. Allikevel er det nyttig med bil om man skal handle store møbler, om man skal flytte eller om man skal på hyttetur. Du kan også bruke Nabobil om du vil på bilferie i Norge.

Billån

En klassisk løsning er selvsagt å låne penger. Noen aktører krever egenkapital for at du skal få låne, mens andre tilbyr 100 % finansiering. Ta en titt på hvilken rente du får, hvilke avgifter du må ut med og hvor stort månedsbeløpet blir. Hvis du kan leve med disse utgiftene, er definitivt billån en god mulighet.

Med et lån kan du altså slippe unna egenkapital. Du kan som regel bruke pengene på alle typer bil – ny bil, brukt bil, elbil. Noen aktører har egne lån for visse biltyper som kan gi lavere rente. For eksempel kan du få et grønt billån med bedre betingelser enn vanlig billån.

Leasing

Leasing er en noe omstridt løsning på egenkapitalproblemet. Du slipper å punge ut med et stort beløp for å få bilen, men leasing kan ende opp med å bli dyrere enn å kjøpe i lengden. Dette er blant annet fordi du ikke kan selge bilen etterpå. Bil er ikke det eneste du kan lease i disse dager og det begynner å bli en mer «anerkjent» måte å finansiere ting på. Nå kan du lease alt fra PC til leasing av solcelleanlegg.

Samtidig vil du etter noen år aldri kunne selge bilen til samme pris som du kjøpte den for. Med leasing vil du også få en helt ny bil, noe som kan være sikrere for deg og de som sitter på. Dessuten kan det spare deg for en del kostnader knyttet til vedlikehold og service.

Vær allikevel på vakt når du ser på ulike leasingtilbud. Noen krever et forskudd på leie, og dette kan iblant være ganske høyt – litt avhengig av bilen og forhandleren, selvsagt. Les mer om fordeler og ulemper ved leasing hos NAF.