Vil du pusse opp hjemme? Slik finansierer du prosjektet

Det er mange som har lyst til å pusse opp hjemme, særlig når vi går over i en ny årstid og er klar for forandringer. Oppussingen kan være både store og små, noen er kun ute etter å male et strøk, eller skifte noen møbler ut, mens andre vil bygge helt om. Uansett hva du ønsker å gjøre så krever det penger, og de er det ikke alltid like lett å spare penger til prosjektet. Heldig vis er det noen enklere grep man kan ta, for at pengene skal strekke til.

Invester pengene

Hvis du er på utkikk etter å investere de pengene du har, kan aksjehandel være fenomenet for deg. Det har blitt spesielt populært den siste tiden, og mange mennesker velger å investere penger som en side jobb. Hvis du gjør det godt, kan du få god avkastning og dermed tjene stort.

Hvis du ønsker dette er det først viktig at du setter deg godt inn i alle delene av investering, og ikke minst leser deg godt opp på bedriftene du vil kjøpe aksjer hos. En god start er å finne en plattform du ønsker å handle på, da er det populært å velge en nettmegler. Du kan også lese mye om aksjehandel på nettet, for eksempel hos hva-er.com. Her kan du lære mye, og bli klar for handel.

Selg brukte møbler

Når man pusser opp, bytter man gjerne ut noen møbler, for å få et nytt inntrykk i hjemmet. Da er det en god ide å selge de gamle møblene, for å få råd til nye. Det er mange forskjellige måter man kan gjøre det på, og her er internett din beste venn. En vanlig plattform er finn.no, som lar deg sette brukte varer for salg, til noen andre som vil kjøpe den.

Andre sider er Facebook Marketplace, eller til og med appen Tise. Hvis man ønsker å gjøre det i fysisk butikk, kan man enten selge møbler til bruktbutikker eller delta på loppemarked. Sist, men ikke minst har IKEA kommet med en unik løsning, der de kan kjøpe tilbake dine gamle møbler og gir deg en tilgodelapp for kjøpet.

Noen tips når du skal selge brukt:

Planlegg sparingen

Å spare penger fra egen inntekt kan være vanskelig, men for mange er dette den beste måten å finansiere et oppussingsprosjekt på. En god ide kan være å planlegge hvor mye du kan spare, ved å sette opp et budsjett. De hvor du kan kutte ned penger, kanskje du må kjøpe billigere mat en periode, eller ikke bruke penger på klær noen måneder. Det finnes også smarte løsninger fra banken, der du kan få trukket 20kr som går til en sparekonto, hver gang du bruker kortet.

Boligdrømmen er rett rundt hjørnet!