Kredittkort

ANNONSER

Alle kan tenke seg til at det er kjekt å ha et kredittkort med høy kredittgrense. Ting man ønsker å kjøpe seg kan plutselig bli en realitet. Man kan spandere på venner, eller man kan få den drømmereisen man hadde siklet på i så mange år. Men samtidig som det finnes mange fordeler med kreditt, så er det også ulemper.

Fordeler med kredittkort

Det er ting man kan dra nytte av med kredittkort. Det er ofte en fordel knyttet til kortet, ut fra ulike bruksområder:

  • Noen kredittkort gir deg spesielt gode avtaler dersom du for eksempel kjører mye med bil. Da kan man både få lavere drivstoff regning og ekstra rabatter på bilvask eller kjøp av mat på bensinstasjon.
  • Er man en person som reiser mye i arbeidet, kan man få kredittkort som sørger for at man sparer seg opp poeng man kan bruke på senere flyreiser. Det kan man spare tusenvis av kroner på.
  • Med andre kredittkort passer det godt for enkelte å ha forsikringer som passer på hus og hjem, for reiser eller andre ting som måtte være viktig for en. Forsikringer knyttet til kredittkortet kan gjøre at man sparer mye, dersom uhellet skulle være ute. Enkelte ganger må man ha forsikringer.
  • Det som er bra med noen kredittkort, er at man får gode rabatter ved kjøp av varer og tjenester. Skal du bygge ut eller renovere kjøkkenet, gir enkelte kredittkort kjempegode priser på byggevarer. Dette er dobbelt positivt, siden renovering også øker verdien på boligen.
  • Enkelte kredittkort tilbyr cashback, som betyr at man får igjen penger som settes rett inn på kontoen. Det kan ofte være litt vanskelig å følge med på dette, men det betyr i prinsippet at man får en lavere regning.

Ulemper med kredittkort

Selv om det er mye å spare, er det dessverre ingen kredittkort som har alle disse fordelene knyttet til et og samme kort. Og det er ikke lurt å bygge seg opp stor gjeld med mange forskjellige kredittkort. Samtidig er det ikke gratis å låne penger på kreditt. For det første skal det betales tilbake, ofte med en minimumsum hver måned, og kredittkortet har ofte en veldig høy rente. Det betyr at dersom man kun betaler den laveste summen hver måned, dekker det nesten bare rentene. Dersom man i tillegg blir for sen med betalingene kommer det ofte skyhøye ekstrakostnader til. Dette er renters rente som kan komme opp i mange hundre prosent.