Hvordan få en ekstra inntekt på nett?

De siste årene så har det blitt stadig mer populært for nordmenn å starte egne bedrifter. Noen starter bedrifter for å lage noe stort men ennå flere starter egne bedrifter for å tjene litt ekstra penger for å spe på hovedinntekten. I Norge så har vi et system som gjør det veldig enkelt å starte egne bedrifter og ikke minst få fradrag for eventuelle utgifter du måtte ha til oppstarten. Det er ikke risikofritt men hvis du har en annen hovedinntekt så er det ikke veldig mye risiko involvert i dette. Ettersom teknologi har gjort det svært enkelt å komme i kontakt med potensielle kunder og ikke minst utføre jobben så har det åpnet opp mange muligheter for å kunne drive det man på engelsk kaller en «side gig».

Hvordan kan man komme i gang med å starte egen bedrift?

Den enkleste måten å starte egen bedrift er å som nevnt i innledningen å bruke internett for å tjene penger. Her er det flere ting du kan gjøre for å tjene penger og det trenger ikke å være vanskelig. Nedenfor har vi nevnt noen måter du kan tjene penger på nett:

Nettbutikk

En nettbutikk er en fin måte å tjene penger på. De siste årene så har det kommet tjenester som Shopify.com lar deg enkelt sette opp en nettbutikk. Dette er den plattformen som er brukt av flest nyoppstarta nettbutikker. Veldig mange tror at nettbutikker i Shopify ser hjemmelaget ut men det er så absolutt ikke tilfellet. Et godt eksempel på dette er en nettbutikk som selger juletrepynt som er et godt eksempel på en nettbutikk som er satt opp på en svært effektiv måte. For under 500,- kroner i måneden kan du ha en nettbutikk som ser akkurat ut som denne.

Hvis du er litt mer teknisk av deg så kan du vurdere en rimeligere løsning som Woocommerce som er litt mer å sette opp men mye billigere i drift.

Konsulenttjenester

Det finnes utrolig mange oppdrag fra både inn og utland på nett. Det er blant annet en kjempe etterspørsel etter norske skribenter på nett. For å skrive artikler på nett så trenger du ikke å ha noe bakgrunn fra journalistikk. Det er ikke kjempe bra betalt til begynne med, men det er absolutt ikke umulig å få godt betalt etterhvert som man får flere kunder.

Det samme kan gjøres ved å tilby andre tjenester som f.eks det å være digital assistent eller hjelpe til med sosiale medier. Det er mange roller som man kan fylle uten å være «fulltid» på.

«Trade» brukte ting

I Norge så kaster vi en del ting som kanskje egentlig har verdi. I Norge så blir mye av dette gitt bort på [Finn.no](http://Finn.no). Under seksjonen «gies bort» så kan man finne skatter som man ved noen enkle grep kan selge videre. Det er noen som tjener veldig godt på dette men du må gjerne være glad i å kjøre og ha god tid til å finne de gode kjøpene.

Må jeg skatte av ekstra inntekt?

Ja, du må skatte som vanlig med mindre det er så lite at det blir betegnet som hobby. Derfor anbefaler vi at du fører regnskap over utgifter og inntekter fra første dag. Da kan du få fradrag på skatten når det kommer til utgifter og du kommer ikke i problemer med Skattetaten på et senere tidspunkt.