Bli kvitt dyre forbrukslån og kredittkort

Man skal ikke sitte lenge foran titteboksen før det dukker opp reklamer som forteller deg hvor enkelt du kan bli kvitt kredittkort- og forbruksgjelden din. Både på norsk TV og radio, på internett og i de fleste andre medier «druker» man nesten i annonser for disse byråene. Da er det fort gjort å tenke at det sikkert bare er lureri og for godt til å være sant, men er det egentlig slik?

Jeg har undersøkt hvor mye man faktisk kan spare på å refinansiere dyre forbrukslån og kredittkort hos ett av disse selskapene. Og det er faktisk ikke rent lite hvis man får et godt tilbud.

Slik blir du kvitt den dyre gjelden

For å ta det helt fra begynnelsen, det man gjør når man vil kvitte seg med dyre forbrukslån og kredittkortgjeld er i utgangspunktet et enkelt grep. Det er dessverre ingen enkel måte å kvitte seg med gjelden på over natta, men dette er en langsiktig løsning som kommer til å spare deg for penger over hele nedbetalingsperioden.

Det er ikke så vanskelig som jeg kanskje kan få det til å høres ut. Alt du egentlig gjør er å ta opp et nytt lån for å betale ned gjelden du allerede har. Hvordan kan dette lønne seg, spør du kanskje da? Jo, det er såpass enkelt at du på det nye lånet har en langt lavere rente enn hva du hadde fra før. Samtidig vil du kun betale til én enkelt kreditor fremover, noe som sparer deg for penger i form av reduserte gebyrer. Et enkelt grep sparer deg altså gjerne for mange tusenlapper hvert eneste år.

Les også: Slik lager du budsjett

Hvor mye kan man spare på å refinansiere?

Akkurat hvor mye du kommer til å spare på å refinansiere gjelden din, er umulig for meg å svare på. Det avhenger helt og holdent av hvor mye gjeld du har, hvilken form gjelden er i (kredittkort, forbrukslån eller SMS-lån) og hvilken rente du har i dag. Det jeg allikevel kan anta er at du har ganske så høy rente, ettersom de fleste som pådrar seg store summer med forbruksgjeld ikke har god oversikt over hvor mye det faktisk koster.

Sjekk denne siden: Norske-kredittkort.com

Hvor mye du kommer til å spare avhenger også av hvilket tilbud du får i den nye banken. Men i mange tilfeller vil man kunne få en effektiv rente på mellom 10 til 15 prosent når man refinansierer, og i de fleste tilfeller er dette vesentlig lavere enn et typisk forbrukslån eller et kredittkort. Der kan renten ofte være det dobbelte, eller kanskje til og med det tredobbelte.

Derfor bør du faktisk av og til gjøre som reklamene sier – samle gjelden din på ett og samme sted. Man skal uansett bruke litt tid på å sammenligne de ulike aktørene som tilbyr dette, for det kan faktisk være ganske så store forskjeller også når det kommer til refinansiering. Og du ønsker naturligvis det beste tilbudet du kan få!