Kickstart livet som selvstendig med et lån

Mange av oss har i løpet av de siste månedene fått lov til å prøve krefter med hjemmearbeidet. Det har for noen vært en primitiv nødløsning, som de ser frem til å slippe vekk fra. Men for andre har det vært starten på et helt nytt liv, hvor hjemmekontoret skal være en mye større del av hverdagen.

Finansiering av drømmer

Kanskje har du over lenger tid gått rundt med drømmen om å bli selvstendig næringsdrivende? Eller var det mer sånn at frøet først begynte å spire i løpet av de siste månedene? Uansett, så er drømmer til, for å etterprøves. Hvorfor ikke kickstarte livet som selvstendig med et lån? Det å bli selvstendig er selvfølgelig en investering i din egen fremtid, i ideene dine, samt drømmer, visjoner og håp for fremtiden. Det langsiktige målet, må selvfølgelig være at du skal få eksterne investorer med på laget, og på sikt begynne å tjene penger. Men som en start, så kan det være en løsning at du låner pengene, til å komme i gang.

Hvis du skal søke om lån, så skal du selvfølgelig være kredittverdig, altså være i stand til å kunne betale tilbake de de pengene som du låner. Du skal derfor starte med å lage et overblikk over din egen økonomi, og over ditt nye firma sin økonomi. For mange selvstendige, kan det være et fornuftig kompromiss, at de beholder en fast inntektskilde i startfasen, når det hele er mer økonomisk usikkert. På denne måten så blir prosjektet sjøsatt, uten alt for mange bølger fra start.

Hvor mange penger kan jeg låne?

Hvor mange penger du kan låne, kommer helt an på din egen økonomi. Som grunnregel, så skal du kun låne et beløp som du er sikker på at du kan betale tilbake innenfor det vilkår og betingelser som foreligger. Når det er sagt, så ligger et forbrukslån typisk fra 1000- 500.000 kr, med en tilbakebetaling på 1-5 år. For å finne det lånet som passer deg, og økonomien din, best så kan det være en god ide at du benytter deg av en online tjeneste som https://forbrukslån.info, hvor du finner forskjellige lånetilbud, samt nyttig informasjon om vilkår og betingelser for lån.

Et låneeksempel på Loan Scouter er et lån fra Lendo, med eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600.

Overblikk, inspirasjon og motivasjon

Det er viktig at du hurtig får et overblikk over økonomien i den selvstendige virksomheten, spesielt når du skal ut å fange nye investorer, så skal du vite hva du snakker om. Du skal selvfølgelig tro på deg selv, og firmaet ditt, men du skal også kunne overbevise andre om at det er en god økonomisk investering. Forberedelse er derfor alfa og omega, for å kunne brenne seg fast til investorene sin hjerne og hjerte. Når du kan merke at virksomheten din ikke lenger har bruk for fødselshjelp, så er det kanskje på tide at du sier farvel til den sikre inntekten, og går helhjertet inn for en selvstendig tilværelse. Det er mange fine fordeler i å være din helt egen sjef.