Oppussing av kjøkken som øker verdien på boligen

Nordmenn bruker mye penger på oppussing hvert år, og det er mange som er interesserte i hva som egentlig gir boligen en varig verdiøkning? Nå pusser jo de aller fleste opp for å bo i boligen, men det er likevel viktig å prioritere. Hvis du er usikker på hvordan du vil ha kjøkkenet ditt – finn inspirasjon her. Når du har dannet deg et bilde av hvordan ditt drømmekjøkken ser ut kan du begynne å planlegge oppussingen.

Bruk penger på solide grep som har varig verdi

Hvis du skal bruke et stort beløp på oppussing, er det alltid fornuftig å passe på at det blir gjort en god jobb med det grunnleggende som rør og elektrisk anlegg. Hvis du bare gjør en oppdatering av overflaten, risikerer du at det underliggende kjøkkenet fremstår som utdatert samtidig som en kjøper ikke alltid vil være enig i dine designvalg.

Det er også fornuftig å velge et kjøkken fra en seriøs leverandør. Da er du sikker på at det er mulig å kjøpe reservedeler og ekstra utstyr i en tid fremover. Det kan også ha noe å si for kjøkkenets verdi på sikt.

Oppussing rett i forkant av salg

Det er delte meninger rundt hvorvidt det lønner seg å pusse opp rett før salg. Noen enkle grep som å male vegger kan være fornuftige, men det er ikke alltid du får igjen pengene du bruker på større jobber som oppussing av kjøkken og bad. Det finnes selvfølgelig noen som pusser opp boliger for salg, men det er ofte profesjonelle aktører.

Budrundene blir noen ganger heftige også om oppussingsobjekter, så det er vanskelig å forsvare oppussing av kjøkken i forkant av salg. Det er mulig å gjøre enklere tiltak som å male noe eller fornye overflater, men i de aller fleste tilfeller er det lurt å begrense seg til det.