Planlegg sommerferien i Norge

Når kronen er svak er det kanskje like greit å feriere i Norge. Valutakursen kan lett føre til at det blir dyrere å oppholde seg i utlandet, enn det er i vårt eget hjemland. Det kan derfor være smart å planlegge sommerens ferie i Norge. Dersom du er tidlig ute kan du bestille overnatting hvor du enn ønsker i vårt langstrakte land.

Feriepengene har ankommet konto slik at du kan bestille din drømmeferie raskt. Du velger selv hvilken prisklasse du skal legge deg på. Du får overnattinger i alle prisklasser. Hvis du ønsker å bestille rimelig overnatting kan du fint vurdere campingplasser, eller andre rimelige overnattinger. Et klassisk vandrerhjem kan også være løsningen om du ønsker et rimelig alternativ i sommer.

Storbyferie for den urbane

Hvis du ønsker en urban sommerferie er det ikke nødvendig å reise langt. Du kan fint unne deg en ferie i hovedstaden. Oslo byr på det meste for den som liker storbyen. Her kan du finne overnattingsmuligheter på hoteller som ligger plassert i hjertet av Oslo. Med riktig hotellplassering kan du går rett ut i hovedstadens handlegater.

Den urbane storbyen byr på kulturelle opplevelser i form av både musikk, teater og sightseeing. I tillegg kan du nyte et yrende gateliv der både uterestauranter og kafeer danner rammen rundt det sosiale. Du kan også undersøke om hovedstadens natteliv er noe for deg. Her er det mange gode alternativer om du ønsker å besøke en klubb eller et utested.

Bilferie på norske veier

Norge er et vakkert land som er verdt å oppleve fra bilsetet. Ved å kjøre bil får du med deg den norske naturen. Du vil raskt oppdage at det er mange små steder som er verdt et nærmere ettersyn. Norge byr på et stort utvalg av overnattingsmuligheter som ligger beleilig plassert langs veiene.

Det er derfor godt tilrettelagt for at bilferien skal bli både praktisk og komfortabel. I tillegg til bil som transportmiddel, er det også praktisk å ta tog eller fly. Her finnes det gode muligheter for at du kan få se flere norske steder i løpet av sommerferien. Du kan spare mye på å undersøke hvilket transportmiddel som er det rimeligste.

Utnytt sommerværet

Det gjelder å kle seg godt etter været. Selv på varme sommerdager kan været skifte raskt. Det kan derfor være lurt å se på værmeldingen før du pakker kofferten for å gjøre klart for ferien. Ved å følge med på værmeldingen kan du raskt ta avgjørelser for hvilket tidspunkt som passer for avreise. Det finnes en rekke badestrender langs den norske kysten.

Ingenting gir mer sommerfølelse enn badetøy i kofferten. I tillegg gir lukten av grillmat den riktige stemningen. Du trenger ikke å reise langt for å kunne nyte grillmat sammen med gode venner. Du kan enkelt invitere til en aldri så liten sommerfest i din egen hage. Mange benytter også det gode sommerværet til å snekre sammen en stilfull terrasse til bruk resten av sommeren.

Digitale helsetjenester ved behov

Mange av oss utnytter sommermånedene til å begynne å være mer aktiv. Når værforholdene er gode passer det derfor utmerket med en tur på fjellet. Sykkelturer på norske veier er også en aktivitet som kan bidra til at formen blir bedre. Skulle derimot uhellet være ute kan også en tur innom legen bli nødvendig.

I dag er det lett å kontakte legen uavhengig av hvor du befinner deg. Du kan enkelt bestille en chat eller videosamtale med legen på nett. I tillegg kan du også bestille en rekke hjemmetester om du behøver dette. Du trenger derfor ikke å oppsøke egen om du har mistanke om eventuelle kjønnssykdommer. En klamydia test kan enkelt kjøpes på apoteket eller bestilles på www.selvsjekk.com.

Lei en hytte eller feriebolig

Ikke alle eier drømmehytten eller har en feriebolig tilgjengelig om sommeren. Det kan derfor anbefales å sjekke prisene på hytteutleie og utleie av ferieboliger før sommersesongen har startet. Du vil da finne et overnattingstilbud som passer utmerket for deg.
Mange flotte hytter kan leies for en uke om gangen. Dette er en god mulighet til å utforske den norske naturen. Du kan også finne overnattinger i nærheten av velkjente aktivitetsområder som tilbyr rafting eller kanoturer. Det norske båtlivet er flott om sommeren, og byr på et rikt båtliv du gjerne ikke vil gå glipp av.

Gode sommerminner

Den norske sommeren legger grunnlaget for gode minner. Det kan være givende å leie overnatting i nærheten av sjøen eller turområder. Det er derfor verdt å bruke litt tid på å planlegge sommerferien i forhold til både priser og overnattingstilbud.