Se opp for svindler i e-posten

Det er et rekord antall svindler som foregår på epost nå og veldig mange prøver å utnytte situasjonen som verden er i. Typiske svindler er e-poster fra såkalte «investeringsselskaper» i UAE og andre steder i verden, men den siste tiden så har kryptovaluta svindler tatt skikkelig av. De kommer med forskjellig navn men har akkurat den samme fremgangsmåten. Her er noen av navnene på de forskjellige kryptovalutasvindlene:

  • Bitcoin Code
  • Bitcoin Era
  • Bitcoin Loophole

Det disse programmene lover er at man får tilgang til en kryptorobot som skal gjøre profittable handler for deg. De skriver videre at den har nesten 100 % nøyaktighet og at de garanterer deg gevinst. Det er gjerne nettsider som pusher dette veldig med masse falsk informasjon og ikke minst anmeldelser fra personer som ikke eksisterer.

Alle disse programmene vil det samme, de vil at du først skal sette inn 250 dollar hos en investeringsplattform som de anbefaler. Dette gjør de for at de skal få en bonus for kunden de leverer, deretter så ønsker de gjerne at du setter inn mer penger. Hvis det er slik at de tjener penger, så tjener de penger når du taper pengene. Dersom man setter inn penger så ringer de deg opp for å få deg til å investere mer.

Vi har ikke klart å finne ut om det faktisk er de som står bak disse svindlene som eier handelsplattformene men man skal ikke se bort i fra at det er noen av de samme personene som står bak.

Hvem investerer i dette?

Det er ingen enkel profil på de som investerer i dette, det er faktisk ganske mange som investerer i nettopp dette. Felles for dem alle er gjerne det at de har liten eller ingen erfaring med å investere i kryptovaluta. De har kanskje hørt om alle de som har tjent mye penger på bitcoin tidligere. Veldig mange har blitt fortalt om dette av venner eller har blitt vervet av familie. Det omfavner derfor både unge, gamle og ikke minst i alle samfunnslag.

Kan man få pengene tilbake?

Det er ekstremt vanskelig om ikke umulig å få pengene tilbake fra svindlere. Vi har hørt historier om at de samme selskapene som svindler tilbyr en tjeneste til kundene for å få pengene tilbake. Dette er nok en svindel og så langt har vi ikke hørt om noen som har fått pengene tilbake.

Hvordan unngår man disse svindelene?

Den enkleste måten å unngå svindler er å være skeptisk til alt og ikke velge å svare på e-poster som gjelder investeringer. Hvis man først svarer så kan det bli vanskelig å komme seg ut av dette. Det samme gjelder hvis du hører fra noen venner om noe investering så vær skeptisk og heller gjør undersøkelser før du investerer. Hvis det er en seriøs investering så løper den ikke fra deg på noen få dager.

Det er også veldig viktig å huske på at om noe er for godt til å være sant så er det nettopp ofte det.