Få en ekstra inntekt med egen nettbutikk

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Er du interessert i å tjene litt ekstra utenfor hovedinntekten din? Da kan en nettbutikk være løsningen for deg. Å ha en egen bedrift blir mere og mere populært, og en nettbutikk kan være den perfekte sideinntekt når du vil supplere hovedinntektskilden din.

Hva skal du selge i nettbutikken?

Strikker eller hekler du? Har du en hobby eller spesiell interesse hvor din lidenskap ligger? Eller har du kanskje erfaring fra din egen hovedjobb, som du kan omsette og ta i bruk i en nettbutikk? Når du vil starte med din egen nettbutikk er det en god ide å ha en plan for hva du skal selge.

Det er et hav av muligheter for hva du kan tilby i nettbutikken din, men det du skal tenke over er hva du kan tilføye til det eksisterende markedet. Det er viktig at du skiller deg ut fra dine konkurrenter, enten det er ved å supplere med noe nytt og unikt, eller hvis det bare er å gjøre noe enda bedre enn det er i dag.

Hvordan kommer du i gang med egen nettbutikk?

Når du har funnet ut av hva du vil selge, er det på tide å skaffe en nettbutikkløsning. Ønsker du en enkel og billig løsning, og du ikke er teknisk anlagt, kan en hosted nettbutikk være noe for deg. Med en slik løsning får du en plattform som gjør at enhver kan starte en flott og gjennomført nettbutikk.

Fordelen med en hosted nettbutikk er at det er ingen behov for noen spesielle kode- eller it-ferdigheter. Det er enkelt å komme i gang og minimalt med tid som skal brukes på drift av it-systemet, og alt du som nettbutikk eier trenger å tenke over er dine produkter.

Hvordan lykkes du med en nettbutikk?

Det er klart at hvis det å ha en nettbutikk skal fungere som en sideinntekt, skal du også ha en jevn inntektsstrøm. Og får å få en inntektsstrøm er det nødvendig å ha en godt kjørende nettbutikk.

Utenom en god nettbutikkplattform, er det også viktig at du trekker kunder inn på sidene dine. Dette kan gjøres på flere måter, eksempelvis gjennom en god plassering på søkemotorer som Google. Dette gjøres gjennom søkemotoroptimalisering, også kalt SEO. Her optimalisere du sidene til nettbutikken din for å komme høyest mulig på søkemotorenes søkeside, når noen søker etter noe som er relevant for din nettbutikk.

 

Utover SEO er det også en rekke andre markedsføringsmetoder du kan benytte deg av. En av disse som stadig blir mer populær, er sosiale medier. Gjennom ulike sosiale medier som Instagram og Facebook kan du promotere din nettbutikk. Har du en nettbutikkløsning med integrasjon til sosiale medier har du også muligheten for å integrere «likes» og «del» knapper på nettbutikken din.