Alternativer for de som ikke har kredittkort

Det kommer alltid en tid der man har øyeblikkelig behov for penger. Hva årsaken til det er kan være ulike grunner. Som regel er det ting som oppstår helt uforventet, eller det kan være at man har sett noe man absolutt MÅ ha der og da, noe man ikke har regnet med i budsjettet sitt, da er det godt å ha tilgang på noen kroner.

Mange har som regel et kredittkort eller to de kan benytte til akkurat dette, men dessverre så er det slik at ikke alle av oss blir vurdert kredittverdig nok til å eie kredittkort. Eller at man tenker at det å eie et kredittkort vil være for dyrt, og heller vil ha sms lån, hvor renten kan være lavere. Da skal du vite at det er noen få enkle grep man kan gjøre helt selv, uten å betale noe gebyrer, man vil faktisk tjene noen kroner på det i lengden.

Høyrentekonto

Alle banker som folk mottar pengene sine på, enten det er lønn, trygd eller gambling gevinster, har ulike kontotyper. Man kan opprette lønnskonto, brukskonto, sparekonto osv. Den kontoen vi sikter til er høyrentekonto. Dette er en konto der man spare litt penger for en bedre rente enn for eksempel en vanlig brukskonto. På grunn av den litt høyere renten har de aller fleste høyrentekonto et maks antall uttak eller overføring før man blir belastet et gebyr. Som regel er det 5-7 uttak eller overføringer før gebyret slår inn.

Siden dette er en høyrentekonto så er det smart å ikke benytte seg av den kontoen så ofte. Desto mer penger man har på den, desto mer vil man få i rente, derav navnet høyrente.

Så, for de av oss som ikke eier et eller flere kredittkort, kan denne kontoen på en måte benyttes på samme måte som et kredittkort. Man vil ha tilgang på litt ekstra midler når det virkelig er behov for det.

Overføre penger fra brukskonto

For å kunne ha disse midlene så er det bare en ting du behøver å gjøre hver måned, det er å overføre fra brukskonto eller lønnskonto til høyrentekontoen. Fine dager å foreta slike overføringer på er fr eksempel lønningsdag, eller dager man mottar penger på konto. Vi snakker ikke om at du må overføre et par tusen kroner hver gang. La oss si at man overfører 500 kroner hver eneste måned i et år. I løpet av året vil man da ha 6000 kroner, pluss mottatt rente. Kanskje det kan gå både ett år, to år og til og med tre år før man virkelig har behov for noen kroner fra denne høyrentekontoen. etter 3 år med 500 kroner per måned vil man ha 18.000 kroner pluss renter.

Når man har akutt behov for penger så er en slik reserve gull verdt å ha på lur. Man slipper å måtte bruke tid på å søke på et forbrukslån og kredittkort, eller spørre venner og familie om lån på et par tusen kroner. Tiden der sms-lån var lovlig i Norge er over. Med sms-lån kunne man få et lån på minuttet. I Sverige derimot, er denne låne metoden fortsatt tilgjengelig for folk flest.