Kryptovaluta kan være på vei tilbake til deres storhetstid

Etter måneder med svekket verdi, øker nå kryptovalutaene. På mandag brøt den mest kjente krypto valutaen Bitcoin $50 000-grensen, som tilsvarer omtrent 430 000 kroner, for første gang siden mai. Andre mynter av kryptovaluta, som Ethereum og Dogecoin har også fått et løft. Er dette et tegn på at kryptovaluta er på vei tilbake til sin storhetstid?

Trosset ekspertene

For bare noen uker siden hevdet eksperter at det bare var å forvente at Bitcoin sin verdi skulle falle ned til $20 000, noe som tilsvarer 170 000 kroner. Nå ser vi derimot at kryptovalutaen har steget til et rekordhøyt nivå og ligger nå nesten i 525 000 kroner i verdi i November.

Ekspertene kunne altså ikke tatt mer feil. Etter at Kina bestemte seg for å ta fullstendig avstand fra Bitcoin gikk kryptovalutaen inn en tøff tid. Landet innførte et forbud mot kryptovaluta og som et resultat ble halvparten av prosessorene som jobber med å utvinne Bitcoin plutselig borte.

Nå reiser derimot kryptovalutaen seg opp igjen etter sitt store fall. Mye tyder altså på at de kan nå de samme høydene som de én gang var på. Om det skulle ende slik vil dette være et godt tidspunkt å investere i Bitcoin om man lenge har vurdert det.

En lett påvirkelig valuta

At Bitcoin fikk et så voldsomt fall etter Kina-forbudet var til en viss grad å forvente. Kryptovalutaen har nemlig vist seg å være nokså lett påvirkelig. Det er en rekke mennesker som sitter med stor makt og kan påvirke prisene.

Elon Musk er et godt eksempel Tidligere i år hjalp milliardæren med å øke prisene til, for så å la det stupe. I mars uttalte han seg nemlig om at han på vegne av Tesla Inc. skulle begynne å akseptere betalinger i Bitcoin ved kjøp av deres elektriske biler.

tesla kryptovaluta elon musk

Allerede i mars endret han mening grunnet hans miljøhensyn. Musk uttrykte bekymring for bruken av fossilt brensel til prosessering av kryptovaluta. Etter Elon Musk sine kommentarer mistet Bitcoin omtrent en fjerdedel av verdien på kun én uke.

Siste nytt er nå at Elon Musk i løpet av de siste ukene fått en mer støttende tone til kryptovaluta. I slutten av juli sa han nemlig at han personlig har investert Bitcoin, Ethereum og Dogecoin. Hans nyeste syn på krypto er at han ønsker å se det lykkes.

Stadig mer akseptert

Enorme finans- og forbrukerfirmaer har det siste året begynt å ta i mot kryptovaluta i økende grad. Dette er med på å gi valutaen mer legitimitet, noe som igjen driver opp prisen. Som følger starter nå banker å forberede seg på å kunne møte etterspørselen.

Om man velger å høre på nye spekulasjoner som er ute og går, så vurderer også Amazon.com Inc. å involvere seg i kryptovalutasektoren.

Dette ryktet ble dyrket fra en stillingsannonse Amazon hadde publisert på internett i juli denne sommeren. Der stod det at Amazon søkte etter en «Digital Valuta og Blockchain Product Lead» til deres firma. Etterhvert som innlegget ble oppdaget av folk steg Bitcoin sin verdi til rundt 40 000 dollar per mynt – altså 340 000 kroner.

Sammendrag

Som med enhver investering, og som alt annet forsåvidt, så er det svært vanskelig å forutsi fremtiden. Det er rett og slett umulig. Kryptovalutaen er vanskelig å stole fullstendig på ettersom den er så lett påvirkelig. Analytikere forteller oss likevel at Bitcoin sitt store løft ikke ser ut til å endre seg med det første.