Min første investering i krypto

Jeg har egentlig aldri vært noe særlig flink til å investere, hvis jeg har investert så har det vært i trygge havner som indeksfond og lignende. Lav risiko og lav avkastning. Det var helt til i går. I går så kjøpte Bitcoin og den kostet meg 4800 dollar, rundt 45000 kroner. Noen vil nok kalle det galskap men jeg skal prøve å forklare hvorfor jeg har valgt å investere i kryptovaluta og i Bitcoin.

Hvorfor investerte jeg i kryptovaluta?

Jeg har fulgt med på Bitcoin helt siden august 2017, jeg turte aldri å putte penger i den da. Noe jeg angret veldig på når vi kom til desember. Jeg har siden desember prøvd å forstå meg på Bitcoin og hva potensialet er. Nå føler jeg meg helt trygg på at Bitcoin kommer til å bli det «digitale gullet» og det er nettopp derfor jeg ønsket å sikre meg en Bitcoin nå, mens prisen var overkommelig. Jeg har fulgt med på prisen ganske nøye over de siste månedene og bestemte meg for at når den neste bølgen med oppgang kom så skulle jeg kjøpe. Jeg skal ikke «trade» med denne, jeg skal lagre den og håpe på litt avkastning over tid som jeg kan spre utover.

Noen vil nok mene at jeg har kjøpt feil kryptovaluta og at oppsiden er ganske lav. Det er kanskje sant at oppsiden på Bitcoin er lavere enn andre kryptovaluta, men der er risikoen høyere. Jeg føler meg ganske trygg på at dette er en investering som jeg kommer til å se tilbake på som svært lukrativ. Etterhvert så vil jeg kanskje investere i noen andre kryptovalutaer men da må jeg se ennå litt mer oppgang. Hvis det kommer et nytt «oksemarked» nå så kan man nok forvente skyhøy avkastning på samtlige kryptovaluta. Du kan jo se denne artikkelen om flymekanikeren som tjente 30 millioner på Ethereum i fjor!  Denne gangen så ønsker jeg å ta det i denne festen og høste inn litt kroner som jeg kan investere i aksjer og prosjekter.

Når kommer jeg til å selge?

Dette er et utrolig godt spørsmål som man kanskje ikke klarer å forutse, men jeg skal ta profitt hele veien opp og så kan det være at jeg uansett kommer til å la noe ligge igjen. Jeg skal ikke gjøre som typen i DN som hadde Bitcoin for 84 millioner på det meste, men holdt på de og nå var de verdt rundt 15 millioner. Man må kunne selge unna for å ta profitt, før de er for sent. Derfor har jeg bestemt meg for å ta ut 4% av eventuell gevinst hver måned (litt som oljefondet).

Hva er min forventning?

Jeg har en klar forventning om at jeg kommer til å gjøre 10x på investeringen over tid. Det betyr ikke i morgen, men over tid og det er viktig. Jeg tror alle som skal investere i krypto bør tenke langsiktig og over tid. Jeg kommer til å oppdatere med en ny oppdatering om et par måneder når jeg ser litt hvordan det har gått. Forløpig så har jeg en gevinst på rundt 5 %.